Yalnız Mesajı Göster

Düdüklü Tencerede Ve Fırında Pişirme Süreleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencerede Ve Fırında Pişirme Süreleri



Düdüklü TenceredeYemek Nasıl Pişer - Yemek Pişirmede Püf Noktalar - Fırında Pişirme Süreleri














Malzemeler
Dakikası

Kuru fasulye (ıslatılmış)
30-35

Nohut
30-35

Yeşil mercimek (ıslatılmış)
20

Kırmızı mercimek (ıslatılmış)
3

Salata için buğday
10

Çorba için buğday
20

Balık
7

Beyaz etli balık
3

Sebze çorbası
8

Yaprak sarması
10

Kereviz(doğranmış)
6

Enginar
8

Tas kebabı
10

Havuç
10-15

Hindi (parçalanmış)
30

Kereviz
10-15

Doğranmış kereviz
6

Patates
10

Pancar
10

Dana haşlama
30

Dana dil
45-60

Bezelye
5

Tavuk
15








Fırınınız elektrikli değil ise aşağıdaki tablodan ayarlayabilirsiniz





Fırın
Isıları-dereceleri

Ilık
150

Orta
170-190

Sıcak
220

Kızgın
230-240




Cinsi
Sıcaklığı
Pişme süresi

Börekler
175-210
35-45

Kekler
200-220
30-35

Balıklar
200-220
30-35

Kuzu eti
200-260
30-35

Dana eti
200-280
40-60

Tavuk eti
175-200
40-50

Güveçler
175-230
40-60

Alıntı Yaparak Cevapla