Yalnız Mesajı Göster

Evde Kaymak Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kaymak Nasıl Yapılır



Afyonkarahisar KaymağıKaymak, sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen bir süt ürünüdür


Sütü hafif ateşte çalkalayarak veya belli bir soğuklukta bırakarak elde edilen koyu ve yağlı özdür


Ayrıca bol protein ve kalsiyum içerir


Süt önce bir tencerede karıştırılıp, savrularak pişirilir


Sonra ince kenerlı bir tepsiyle çok hafif ateş üzerine bırakılır


Bir süre sonra üstü örtülerek 5-6 saat bekletilir


Kaymak bağlayınca ateşten alınır


Bu işin gerçek tadını Afyonkarahisar’ın Merkez Köyü olan Akçin’de ve Bolvadin ilçesinde bulabilirsiniz


Balıkesir’in Yakupköy’ünde de bulabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla