Konu
:
Evde Kaymak Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Evde Kaymak Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Evde Kaymak Nasıl Yapılır
Afyonkarahisar KaymağıKaymak, sütün yağını yoğunlaştırarak elde edilen bir süt ürünüdür
Sütü hafif ateşte çalkalayarak veya belli bir soğuklukta bırakarak elde edilen koyu ve yağlı özdür
Ayrıca bol protein ve kalsiyum içerir
Süt önce bir tencerede karıştırılıp, savrularak pişirilir
Sonra ince kenerlı bir tepsiyle çok hafif ateş üzerine bırakılır
Bir süre sonra üstü örtülerek 5-6 saat bekletilir
Kaymak bağlayınca ateşten alınır
Bu işin gerçek tadını Afyonkarahisar’ın Merkez Köyü olan Akçin’de ve Bolvadin ilçesinde bulabilirsiniz
Balıkesir’in Yakupköy’ünde de bulabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul