06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
arkadaslar diyet yemegi HASLAMA
HAŞLAMA
Malzemeler ; 4 kişi için
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın 1,5 saat kadar kaynatın Arada bir suyun üsründe toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız
Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin Su azalmışşsa ekleyebilirsiniz
Etleri tabağa alıp etrafını süslüyerek servis yapınız
Hazırlık : 30 dak Pişirme : 180 dak
1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)
4 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz (yaprakları dahil)
8 adet Şalgam
2 adet Kuru Soğan
Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik
Karanfil
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber
Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir
Afiyet olsun     
|
|
|