Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Somonlu Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Somonlu Güveç



Hazırlık : 30 dak Pişirme : 10 dak
200 gr Somon Balığı Filetosu
200 gr Ispanak
200 gr Krema
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
3 yaprak Jelatin
Sos için tekrar 200 gr Krema
2 adet Limon
Tuz, Karabiber


Malzemeler ; 4 kişi için Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın Zeytinyağında hafifçe öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin

Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin Tuz, karabiber ekleyin Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün Buzdolabına koyun 2-3 saat bekletin


Servisi yaparken, dilim dilim kesilir Yanına krema ve limon dilimleri konur

Alıntı Yaparak Cevapla