Yalnız Mesajı Göster

BAKLALI ENGİNAR

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BAKLALI ENGİNAR



Hazırlık : 30 dak Pişirme : 30 dak
1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardağı Beyaz Şarap
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber
Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer

Malzemeler ; 4 kişi için Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Sonra dörde bölün

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla