Konu
:
Pırasalı Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Bonfile
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Bonfile
Malzemeler
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız
Bonfile
1 Çorba Kaşığı
Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı
Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı
Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı
Mısır Nişastası
500 gr
Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı
Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş
Maydanoz
Tuz ,
Karabiber
Yapilis Tarifi
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın
Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın
Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin
(sadece dışı biraz kahverengileşsin)
İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın
Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul