Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Bonfile



Malzemeler
500 gr Küp Şeklinde Keilmiş Yağsız
Bonfile
1 Çorba Kaşığı
Soya Sosu
1 ÇorbaKaşığı
Susam Yağı
1 Çorba Kaşığı
Üzüm Likörü
2 Çay Kaşığı
Mısır Nişastası
500 gr
Pırasa
3 Adet Küçük Taze Soğan
2 Çay Kaşığı Sıvıyağ
2 Çay Kaşığı
Şeker
1/2 Su bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı ince Dilimlenmiş
Maydanoz
Tuz ,
Karabiber

Yapilis Tarifi
Bir kabın içinde et parçalarını, et suyunu, mısır nişastasını, soya sosunu, 1 çorba kaşığı susam yağını, karabiberi, tuzu ve üzüm likörünü karıştırın Yarım saat buzdolabında bekletin
Pırasayı ve soğanı enine ince ince doğrayın Çin tavasının içinde sıvı yağı ısıtıp etleri 1-2 dakika pişirin(sadece dışı biraz kahverengileşsin) İçine pırasa ve soğanı ekleyip, 3-4 dakika daha tavada çevirip, tabağa alın Üzerine süslemek için maydanoz serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla