Konu
:
Patlıcan Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Ezmesi
Malzemeler
1 kg
patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı
zencefil
1/2 çay kaşığı
kimyon
Tuz ve
karabiber
Maydanoz, süslemek için
Yapilis Tarifi
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın
Patlıcanları bir çatalla delin
Sonra 45-60 dak
bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın
Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın
1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul