Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Ezmesi



Malzemeler
1 kg
patlıcan, sapları alınmış
175 ml yoğurt
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı
zencefil
1/2 çay kaşığı
kimyon
Tuz ve
karabiber

Maydanoz, süslemek için
Yapilis Tarifi

Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dak bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla