Konu
:
Mısırlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Mısırlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısırlı Tavuk
Malzemeler:
- 1 su bardağı dolusu küp küp kesilmiş tavuk
- 1 su bardağı donmuş mısır
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 yumurta
- 2/3 su bardağı az yağlı süt
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
- Tuz, karabiber
- 1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
- Turta kabının dibini yağlı kağıt ile kaplayın ya da spray yağ ile yağlayın
- Tavuk küplerini 1 kaşık sıvı yağ sürülmüş teflon tavada kızartın
- Biberleri küçük küçük doğrayın
- Tavuk, mısır ve biberleri karıştırıp turta kabının dibine dökün
- Yumurta ve sütü çırpıp un, tuz ve karabiber ile karıştırın
Tavukların üzerine dökün
- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri açık olarak 30 dakika pişirin
Üst kısımları hafif kızarınca rendelenmiş çedar peyniri dökün
2-3 dakika daha fırında tutup fırından alın
- Yanında taze domates sosu ile yada 1 kaşık taze kremayı 1 kaşık yoğurt ile karıştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul