Konu
:
BademLi TavuK
Yalnız Mesajı Göster
BademLi TavuK
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BademLi TavuK
Malzemeler
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
yapılışı
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın
Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın
Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın
Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız
1 saat pişirin
Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin
Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin
Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır
Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz
Yemeğe ayrı bir tat katacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul