Konu
:
Taze Bamya Haşlaması 2
Yalnız Mesajı Göster
Taze Bamya Haşlaması 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Bamya Haşlaması 2
Bamya Haşlaması Tarifi - Bamya Haşlaması Yapılışı - Bamya Haşlaması Nasıl Yapılır - Bamya Haşlaması Malzemeleri
150 gr bamya
3 bardak su
1/2 kaşık tereyağı
Tuz
Limon
Bamyalar iyice yıkandıktan sonra, uçları, usûlüne uygun şekilde bıçakla kesilerek temizlenir
Bundan sonra bir daha iyice yıkanarak temizlenir
Bir tencereye bamyaların hepsini içine alacak kadar, takriben 3 bardak kadar, su konur
Su kaynadıktan sonra bamyalar içine atılır
Bamyaya hafif tadını verecek kadar limon da kaynamakta olan suya sıkılır
(Veya limon suyu ile aynı durum gerçekleştirilir
) Bamyalar suyun içinde 15-20 dakika kaynatılarak pişirildikten sonra tencere ateşten indirilir
Yenirken üzerine hafif tereyağı alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul