Yalnız Mesajı Göster

Taze Bakla Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bakla Haşlaması



Taze Bakla Haşlaması Tarifi - Bakla Haşlaması Yapılışı - Bakla Haşlaması Nasıl Yapılır - Bakla Haşlaması Malzemeleri

150 gr bakla

1/2 soğan

1/2 kaşık tereyağı

1/2 limon 4 bardak su


Bakla temizlendikten ve yıkandıktan sonra bir tencerede, bol suda 10 dakika haşlanır Tencereden alınan bakla, suyu süzüldükten sonra, bir başka tencereye konur Yarım kaşık tereyağı, ince kıyılmış yarım soğan ve malzemeyi örtecek kadar suda pişirilir Suya yarım limon sıkılır Bakla tenceredeki suyu tamamen çektikten sonra tabağa alınır, yenir

Alıntı Yaparak Cevapla