Yalnız Mesajı Göster

Semizotu Haşlaması 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Semizotu Haşlaması 2



Semizotu Haşlaması Tarifi - Semizotu Haşlaması Yapılışı - Semizotu Haşlaması Nasıl Yapılır - Semizotu Haşlaması Malzemeleri

200 gr semizotu

3 bardak su

1/2 kaşık yağ


Semizotu iyice yıkanıp ayıklanır Bir tencerede kaynatılan suyun içine atılır Kaynama 15 - 20 dakika devam ettirilir Semizotları yumuşayınca çıkarılır, suyu süzülür Tenceredeki su dökülüp tekrar su konur Bir daha kaynatılır Semizotları tekrar tencereye konur 15 dakika daha haşlama devam ettirildikten sonra suyu süzülen semizotları yenmek üzere tabağa alınır Yenirken üzerine az miktarda tereyağı konur

Alıntı Yaparak Cevapla