Konu
:
Tereyağlı Semizotu
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Semizotu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Semizotu
Tereyağlı Semizotu Tarifi - Tereyağlı Semizotu Yapılışı - Tereyağlı Semizotu Nasıl Yapılır - Tereyağlı Semizotu Malzemeleri
200 gr semizotu
1/2 soğan
1 kaşık pirinç
1/2 kaşık tereyağı
1/2 domates
4 bardak su
Kökleri kesilip atıldıktan sonra yaprakları da ayıklanan ve suda yıkanarak iyice temizlenen semizotu, bir tencereye konulan bol su kaynadıktan sonra içine atılır
10 dakika kadar haşlanır
Semizotu tencereden alınarak-suları süzülür
Tenceredeki su boşaltılır
Tencere ılık suyla çalkalandıktan sonra temizlenmiş bir soğanın yarısı ince kıyılarak, tereyağı ve rendelenerek kabuğu ayrılıp atılan yarım domates, ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, suyu süzülmüş semizotu ile birlikte tencereye konur
İçindekileri tamamen örtecek kadar su doldurulur
20 dakika kaynatılır
Su kaynamaya başlarken bir kez karıştırmak yeterlidir
Tenceredeki su tamamen çekene kadar devam eden kaynama sonunda semizotu tabağa alınarak yenir
Not: Pirinç bazı hastalar için konulmayabilir
Bunu doktor reçetesine göre ayarlamak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul