Konu
:
Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması
Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Tarifi - Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Nasıl Yapılır - Baharatlı Keçi Peynirli Piliç Sarması Malzemeleri
4 adet piliç göğsü
125 gr
keçi peyniri
1/2 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
3 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet domates
Taze fesleğen
Taze kekik
Tuz
Piliç göğüslerin üzerine yağlı kağıt koyarak her birini elinizle kesme tahtası arasında sabit olarak tutun ve yatay olarak göğsün dörtte üçünü kesin
Piliç etini kitap gibi açtığınızda parça iki kat büyümüş olacaktır
Fesleğen, maydanoz ve kekiği ince doğrayın
Keçi peynirini kaseye koyup, çatalla ezin
Peynire baharatları ve limon suyunu ekleyin
Gögüslerin yağlı kağıdı kaldırarak ortasından başlayarak, spatula ile peynirli karışımdan düzgün bir şekilde yayın ve rulo yapın
Göğüs uçlarını içeri kıvırarak malzemenin dökülmesini engelleyin
Hazırladığınız ruloları alüminyum folyoya sarın ve sıkıca paketleyin
Tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın
Kevgir ile ruloları suya koyun ve 15 dakika kadar pişirip ateşten alın
Soğumamaları için suda bırakın
Tavaya küp doğranmış arpacık soğanları ve sarımsakları zeytinyağı ile koyun
Domatesi rendeleyin
Tuz ve karabiber serpin
Piliçleri 1'er cm'lik dilimler halinde kesip domates sosu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul