Konu
:
Patlıcan Haşlaması 2
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Haşlaması 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Haşlaması 2
Patlıcan Haşlaması Tarifi - Patlıcan Haşlaması Yapılışı - Patlıcan Haşlaması Nasıl Yapılır - Patlıcan Haşlaması Malzemeleri
150 gr patlıcan
1/2 limon
1/2 kaşık tereyağı
4 bardak su
Patlıcan yıkanıp, sapları ayıklandıktan, bıçakla kesildikten sonra «alaca» denilen biçimde, bir parmak eninde kabuk, bir parmak eninde kesilmiş, sarımtrak yer bırakılarak uzunlamasına dörde bölünür
Her bir parça da küp şekerden biraz daha büyükçe parçalar halinde doğranır
Bir tencerede kaynatılan suda 20 dakika kadar haşlanır
Süzüldükten ve tenceredeki su değiştirildikten sonra, suya yarım limon sıkılır, patlıcanlar tekrar tencereye konur, pişirilir
İkinci kaynama da 15-20 dakika kadar sürer
Patlıcanlar iyice piştikten sonra suları süzülerek tabağa alınır
Üzerine hafif tereyağı konularak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul