Konu
:
Muhallaebi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallaebi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallaebi
Muhallaebi Tarifi - Muhallaebi Nasıl Yapılır - Muhallaebi Malzemeleri
Kullanılacak malzeme:
7 bardak süt,
1/2 kahve fincanı toz şekeri,
1 kahve fincanı nişasta,
1+1/2 kahve fincanı pirinç unu,
1/2 çay kasığı tuz,
1+1/2 bardak su
Üstü için:
1+1/2 bardak pudra şekeri,
1/2 bardak gülsuyu
Yapımı:
Bir tencereye süt, şeker ve tuz konur
Tenceredekiler orta ısılı ateşte karıştırılarak kaynatılır
Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç unu konur
Sonra karıştırılmakta olan bu unlara sicim gibi akıtarak su katılır
Süt kaynamaya başlayınca karıştırmaya ara vermeksizin sulu pirinç unu-nişasta karışımı sicim gibi akıtılarak yedirilir
Karıştırmaya ara vermeksizin muhallebi bozadan daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir
Muhallebi kıvamını bulunca iki parmak yüksekliğinde bir tepsiye boşaltılır ve soğumaya bırakılır
Muhallebi iyice soğuyup donduktan sonra istenilen biçimde (genellikle üçgen veya dörtgen biçiminde) kesilir ve tabaklara biçimli bir şekilde yerleştirilir
Tabaklar servis vaktine kadar buz dolabında tutulur
Servis vakti gelince muhallebilerin üstüne bol pudra şekeri konur
Bunların üstüne de gülsuyu serptikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul