Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kereviz



Tereyağlı Kereviz Tarifi - Tereyağlı Kereviz Yapılışı - Tereyağlı Kereviz Nasıl Yapılır - Tereyağlı Kereviz Malzemeleri

4 bardak su

1/2 soğan

1 limon

250 gr kereviz

1/2 domates


Kereviz önce yıkanır, kabukları yarım santim derinlikte kesilir Ortalarından, uzunlamasına ikiye ayrılır Kabukları da böylece temizlenip atıldıktan sonra, tencereye konur Üzerine bol su ilâve edilir Yarım limon sıkılır 10 dakika kaynar Haşlanan kerevizler bir tabağa alınır Tencerede kalan su dökülür Tencere hafif ılık su ile çalkalandıktan sonra kerevizler tekrar içine atılır Kabuğu yıkanmış büyükçe bir domates kesilir Ayıklandıktan sonra rende ile üzerine ilâve edilir Elde kalan kabuğu atılır Sonra yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur Yarım kaşık da tereyağı konur ve karıştırılır Üzerine ılık su, tencere içindekileri örtecek kadar, konur Orta ateşte kaynatılır Suyunu tamamen çekinceye kadar kaynama devam eder Tabağa alınan kerevizler servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla