Konu
:
Sebzeli pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli pirzola
Malzemeler:
1 kg pirzola
1 kg brüksellahanası
10 küçük patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Marinat için:
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 defneyaprağı
1 tutam tuz, kekik
Hazırlanışı:
* Pirzolaları çukur bir kaba alın
Soğanları rendeleyin
Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın
Buzdolabında 2 saat marine edin
* Patatesleri soyup tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın
Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin
Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin
Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın
* Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın
Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin
Üzerine etleri ilave edin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul