Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli pirzola



Malzemeler:

1 kg pirzola
1 kg brüksellahanası
10 küçük patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Marinat için:
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 soğan
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 defneyaprağı
1 tutam tuz, kekik
Hazırlanışı:
* Pirzolaları çukur bir kaba alın Soğanları rendeleyin Soğan, zeytinyağı, sirke, defneyaprağı, tuz ve kekiği ekleyip üzerini alüminyum folyoyla kapatın Buzdolabında 2 saat marine edin

* Patatesleri soyup tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ekleyip diri kıvamda haşlayın Lahanaları temizleyip patateslere ilave edin Tuz ve zeytinyağını ekleyip pişirin Sebzeleri süzüp ayrı bir tabağa alın

* Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın Sebzeleri servis tabağına alıp yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin Üzerine etleri ilave edin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla