Konu
:
BAL TATLIM
Yalnız Mesajı Göster
BAL TATLIM
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BAL TATLIM
Bal Tatlım
İçindekiler
1/2 atom marul
1 salata
2 orta boy sert domates
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
2 adet sarımsak
1 adet soğan
1 küçük turp
1/2 çay bardağı dolusu haşlanmış mısır
1/2 çay bardağı haşlanmış barbunya
2 limon
2 kaşık zeytin yağı
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Sebzeler iyice yıkanır
Marul ince ince doğranır
Salatalar kabukları soyulmadan dairesel olarak kesilir
Domates çoban usulü kesilir
Biberlerin çekirdekleri çıkarıldıktan sonra önce boyuna dörde sonra enine üçe bölünür
Soğanlar halkaları çıkarılarak eklenir
Büyük bir salata kabına konan sebzelerin üzerine haşlanmış mısırlar ve barbunyalar ilave edilir
Limon, yağ, şeker ve tuz bir bardakta çalkalanarak karıştırılır
Salata kabına ilave edilerek karıştırılır
Karışımın üzerine ince kıyılmış turplar ve sarımsak serpiştirilir
Bir dilim çavdar ekmeği ve bir bardak ayran ile servis edilir
Afiyet olsun!
İçindekiler
1 adet deveci armudu
1 adet muz
2 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
2 çorba kaşığı bal
1/4 paket vanilya
2 kaşık süt
4 adet badem içi
6 adet fındık
4 kuru kayısı
2 adet kuru incir
Hazırlanışı
Armut bir cam kabın içine rendelenir
Parçalara ayrılmış muz da kaba ilave edilerek bir çatal ile karışım ezilir
Pekmez ve bal da ilave edilerek karışım tekrar karıştırılır
Ilıtılmış süte karıştırılmış vanilya da karışıma dökülür
İyice karıştırılan karışımın üzerine ince kıyılmış kuru kayısı ve kuru incir serpiştirilir
Ayrıca dövülmüş fındık ve badem de dökülür
Bir bardak üzüm suyu ile servis edilir
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul