Konu
:
Domatesli balık
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli balık
Malzemeler:
600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı
4 domates
4 soğan
2 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
1-2 defneyaprağı
2 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Maydanozu temizleyip kıyın
Soğanı soyup küçük küçük doğrayın
Sarımsakları soyup ezin
* Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin
Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin
Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin
Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin
* Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin
Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Ateşten alıp balığı ekleyin
Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin
Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın
Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul