Yalnız Mesajı Göster

Domatesli balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli balık



Malzemeler:


600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı

4 domates

4 soğan

2 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

1-2 defneyaprağı

2 çorba kaşığı kapari

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı su

1 çay kaşığı kekik

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Domatesleri soyup küp küp doğrayın Maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup küçük küçük doğrayın Sarımsakları soyup ezin


* Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin


* Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Ateşten alıp balığı ekleyin Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın


Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir

Alıntı Yaparak Cevapla