Konu
:
Kepekli Elmali Biskuvi
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Elmali Biskuvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Elmali Biskuvi
Malzemeler:
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğurt suyu
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı zeytinyaği
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
8 çay bardağı kepekli un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
İç harç için:
4 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1- Yoğurt, yoğurt suyu, yumurta, zeytinyağı iyice çırpalım
Tozşeker, vanilya, limon kabuğunu ekleyelim
Kepek ununuda yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin
2- Hamuru iki eşit parçaya ayırın
Bir yarısını 0,5 cm kalınlığında açın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Üzerine açılmış hamuru koyun
3- Diğer tarafta içini hazırlayalım
Elmalı rendeleyip bir tavaya koyun
İçine şeker ve tarçını ekleyipkavurun
İçine 1 çay bardağı dövülmüş cevizide ekleyin
Tepsinin içindeki hamurun üzerine iç harcı eşit şekilde yayın
4- Diğer hamur parçasınıda aynı büyüklükte açın
Ve iç harcın üzerini kapatın
Çatalla hamurun üzerinde delikler açın
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında bisküvi kıtır bir görünüm alana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra 5 dk
dinlendirip 5x5 lik dilimler kesip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul