Konu
:
Tereyağlı Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Kabak
Tereyağlı Kabak Tarifi - Tereyağlı Kabak Yapılışı - Tereyağlı Kabak Nasıl Yapılır - Tereyağlı Kabak Malzemeleri
150 gr kabak
1/2 domates
1/2 kaşık tereyağı
1/2 soğan
4 bardak su
Kabak önce yıkanır, kabukları kazınmak suretiyle, kökü de kesilerek temizlenir
Sonra, uzunlamasına ortadan dörde bölünür ve küçük küçük (bir küp şekerinden biraz büyükçe) parçalar halinde doğranır
Tencereye bolca su konur
Kabak içine boca edilir
Orta ateşte 10 dakika kadar ısıtılır, kaynatılarak haşlanır
Kabak tencereden alınır, suları süzülür
Tenceredeki su da dökülür
Sonra ılık suyla tencere çalkalanır ve kabaklar tencereye konur
Yarım soğan temizlenerek ince ince içine doğranır
Domates de, rende ile, kabuğu atılarak tencereye konur
Tereyağı da ilâve edildikten sonra tencere içindekiler kaşıkla alt üst edilir
Sonra tencereye, malzemenin tümünü örtecek şekilde su konur
Orta ateşte ısıtılır
20 dakika kadar kaynayınca suyu çekilir
Tencereden alınan kabaklar tabağa konarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul