Konu
:
Havuç Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Haşlaması
Havuç Haşlaması Tarifi - Havuç Haşlaması Yapılışı - Havuç Haşlaması Nasıl Yapılır - Havuç Haşlaması Malzemeleri
2 tane havuç
4 bardak su
1/2 kaşık tereyağı
Havuçlar yıkanır
Sap tarafındaki yeşil kısım bıçakla kesilip atılır
Ucu da bıçakla kesilir
Üzeri kazınmak suretiyle temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır
(Havuç kart ise, içindeki fazla ağaç kısmını atmak, bunun için de havucu önce uzunlamasına ortadan dörde bölmek, içini temizleyip atmak gerekir
)
Tencereye konan su kaynadıktan
sonra içine atılarak 15 dakika haşlanır
Çıkarılıp suları süzülür
Tenceredeki su boşaltılır
Tereyağı konur
Hafif kızdırılır
Üzerine su konur
Kaynamaya başlayınca havuçlar tekrar boca edilir
20 dakika kadar kaynayıp haşlanır, pişer
Yenirken üzerine tereyağı alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul