Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Enginar



Tereyağlı Enginar Tarifi - Tereyağlı Enginar Yapılışı - Tereyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Tereyağlı Enginar Malzemeleri

200 gr enginar

1 limon

50 gr kereviz

1 patates (küçük)

1/2 kaşık tereyağı

1/2 soğan

1 havuç

5 bardak su


Öteki malzeme hazırlanmadan önce enginar iyice yıkanır, ayıklanır, temizlenir Temizleme işi enginarın körpe ya da kart oluşuna göre başka şekillerde yapılır Biraz geçkince enginar ise, üstlerini ve yanlarını önce elma gibi soymak gerekir Ortası çukur olacak şekilde, içi kaşıkla oyularak tüyleri kaşıkla çıkarılır

Şayet körpe enginar ise, önce tek tek yaprakları kopardır Alt tarafı orta kısmından kesilerek ayrılır Ortasındaki tüylü kısım ise kaşıkla hafif şekilde alınır

Sonra öteki sebzelere sıra gelir, önce kereviz alınır Kerevizin de önce kabuğu temizlenir, küçük küçük parçalar halinde kesilir Havuç da iyice yıkandıktan sonra baş tarafındaki yeşil kısım kesilip atılır Sivri ucu da uygun yerinden kesilip atıldıktan sonra, körpece ise, ince yuvarlaklar halinde doğranır Biraz kartlaşmışsa, ağaç kısmı fazla görünüyorsa, o takdirde uzunlamasına ortadan dörde bölmek, ağaç kısımlarını bıçakla keserek ayırıp atmak, sonra da küçük parçalar halinde doğramak gerekir

Soğan da kabukları ayıklanıp ince ince kıyıldıktan sonra enginar da, öteki sebzeler de tencerenin içine doldurulur Malzemenin hepsini rahatça içine alacak kadar bol su konur 10 dakika kadar orta ateşte kaynatılır Böylece haşlanan sebzeler bir kaba alınır Suları iyice süzülür Tenceredeki su da dökülür

Bundan sonra sebzeler, enginarla birlikte tekrar tencereye konur Yarım kaşık tereyağı üzerine konur Karıştırılır Sebzeleri tamamen örtecek kadar su konur Suya bir de limon sıkılır ve orta ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar kaynatılır Piştikten sonra tencereden alınıp tabağa konur, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla