Konu
:
Körili Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Körili Türlü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Türlü
Körili Türlü Tarifi - Körili Türlü Yapılışı - Körili Türlü Nasıl Yapılır - Körili Türlü Malzemeleri
4 kişilik gerekli malzeme:
500 gr karnabahar
2 adet havuç
1 adet büyük kereviz
3 adet kabak
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam zencefil
1 tutam safran
2,5 kepçe su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Bir tutam dereotu
Karnabaharın çiçeklerini ayırın
Yıkayıp süzün
Temizlenmiş havuç ve kabakları küp şeklinde doğrayın
Yapraklarını ayırdığınız kerevizleri soyup ince ince dilimleyin
Kıyılmış soğanı tavaya koyun
Yağ ve 2 kepçe su ilave edip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin
Gerektikçe su ilave edebilirsiniz
Havuç ve kerevizi ilave edin
5 dakika sonra kabak ile karnabaharı ilave edin
Domates salçasını 1 kaşık su ile sulandırın
Baharatı ilave edin
Sebzelere katıp kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul