Konu
:
Közde Patlıcan Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Közde Patlıcan Karnıyarık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Közde Patlıcan Karnıyarık
Közde Patlıcan Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Yapılışı - Karnıyarık Nasıl Yapılır - Diyet Karnıyarık
6 kişilik
6 adet patlıcan
300 gram yağsız kıyma
2 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Birkaç dal dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı margarin
Yeterli miktarda diyet tuz
Ön hazırlık olarak patlıcanları közde pişirin
Soğuduktan sonra kabuklarını elinizi arasıra ıslatarak soyun
Bir kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını açın
İçi için margarini koyduğunuz teflon bir tavada kıymayı kavurun
Suyunu salıp, çektiğinde içine yemeklik doğranmış 2 adet soğanı ilave edin
Kavurmaya devam edin
Soğanlar pembeleştiğinde, 3 adet doğranmış sivri biber, ve 3 adet kuşbaşı kesilmiş domatesi ilave edin
Karabiber ve tuz serpin
Kıyılmış maydanozu ekleyin
Közlenmiş patlıcanların içini açın
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin
Üzerini dereotuyla süsleyip, sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul