Konu
:
Marul dolması
Yalnız Mesajı Göster
Marul dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marul dolması
Marul dolması tarifi - Marul dolması hazırlanış - Marul dolması malzemeleri
Malzemeler: 2 kişilik
10-12 adet iri marul yaprağı
2 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2’şer adet havuç ve kabak
1 adet salatalık
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı soya soyu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın
Tencerenin de kapağını kapatarak bir taşım kaynatın
Altını çok kısıp 5 dakika daha pişirin
Daha sonra suyunu süzüp marulların kalın kök kısımlarını “V” biçiminde alın
Sıvıyağı bir tencereye koyup, üzerine temizlenmiş ve minik küp doğranmış havuç, kabak, salatalık ve taze soğanı ekleyin ve soteleyin
2 dakika sonra ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip kavurun
Soya sosu, haşlanmış bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın
Bu harcı marul yapraklarının içine koyun
Dolma sarar gibi sarıp, tencereye dizin
Üzerine 1 su bardağı su ekleyin
10 dakika kısık ateşte pişirin
Sıcak veya soğuk olarak servis yapın
Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun
Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul