Yalnız Mesajı Göster

Marul dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marul dolması



Marul dolması tarifi - Marul dolması hazırlanış - Marul dolması malzemeleri



Malzemeler: 2 kişilik

10-12 adet iri marul yaprağı

2 su bardağı tavuk suyu veya su

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

2’şer adet havuç ve kabak

1 adet salatalık

3 adet taze soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı soya soyu

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

tuz, karabiber


Hazırlanışı: Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın Tencerenin de kapağını kapatarak bir taşım kaynatın Altını çok kısıp 5 dakika daha pişirin Daha sonra suyunu süzüp marulların kalın kök kısımlarını “V” biçiminde alın Sıvıyağı bir tencereye koyup, üzerine temizlenmiş ve minik küp doğranmış havuç, kabak, salatalık ve taze soğanı ekleyin ve soteleyin 2 dakika sonra ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip kavurun Soya sosu, haşlanmış bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın Bu harcı marul yapraklarının içine koyun Dolma sarar gibi sarıp, tencereye dizin Üzerine 1 su bardağı su ekleyin 10 dakika kısık ateşte pişirin Sıcak veya soğuk olarak servis yapın


Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla