Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünlü Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünlü Pilav



Deniz Ürünlü Pilav Tarifi - Deniz Ürünlü Pilav Nasıl Yapılır - Deniz Ürünlü Pilav Malzemeleri


DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV(diyet)


2 su bardağı pirinç

300 gr ayıklanmış balık

300 gr dondurulmuş kalamar

1 çay bardağı sıvıyağ

1 soğan

1 diş sarımsak

1 çay bardağı domates püresi

25 su bardağı sıcak su

3-4 dal maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber


Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Süzüp bol suda durulayın Kalık ve kalamarları doğrayın

Sıvıyağı tavada kızdırın Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin Pirinç, balık ve kalamarları ilave edip hafifçe kavurun Domates püresini ekleyip kanştırın Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin

Maydanozu kıyıp tereyağı ile birlikte pilava ilave edin Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla