Konu
:
Deniz Ürünlü Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünlü Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünlü Pilav
Deniz Ürünlü Pilav Tarifi - Deniz Ürünlü Pilav Nasıl Yapılır - Deniz Ürünlü Pilav Malzemeleri
DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV(diyet)
2 su bardağı pirinç
300 gr ayıklanmış balık
300 gr dondurulmuş kalamar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı domates püresi
2
5 su bardağı sıcak su
3-4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
Süzüp bol suda durulayın
Kalık ve kalamarları doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin
Pirinç, balık ve kalamarları ilave edip hafifçe kavurun
Domates püresini ekleyip kanştırın
Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin
Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin
Maydanozu kıyıp tereyağı ile birlikte pilava ilave edin
Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul