Yalnız Mesajı Göster

Ton Balıklı Patlıcan

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balıklı Patlıcan



Makarna Nasıl Pişirilir


Her zaman geniş ve derin bir tencere kullanmakta fayda vardır


Makarna pişirmede en ideal oran 1,5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 1 tatlı kaşığı tuzdur


Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin


Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın Karıştırmak için herzaman tahta kaşık kullanmanızı öneririz


Pişirme işlemine tencerenin kapağını kapatmadan devam edin İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar


Makarna piştikten sonra süzme aşamasında buhardan haşlanmamak ve süzeği göreilmek için tencereye 1 bardak soğuk su döktükten sonra süzeğe boşaltın


Sosunuzun tipine ve sunuş tekniğinize göre sos ile karıştırıp servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla