Konu
:
Enginar Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Haşlaması
Enginar Haşlaması Tarifi - Enginar Haşlaması Nasıl Yapılır - Enginar Haşlaması Malzemeleri
ENGİNAR HAŞLAMASI (diyet)
200 gr enginar
1/2 kaşık tereyağı
1 havuç (küçük)
1/2 soğan
1 kereviz
4 bardak su
önce enginar hazırlanır
Yıkandıktan sonra temizlenir
Körpe ise yaprakları tek tek koparılır, alt tarafı orta kısmından kesilir, içindeki tüylü kısım yavaşça alınır
Enginar biraz geçkince ise, yanları ve üstleri elma gibi soyulur
İçindeki tüyler kaşıkla çıkarılır
Böylece içleri ve yapraklan tamamen ayıklanıp temizlenmiş olan enginarla birlikte kereviz ve havuç da usulüne uygun şekilde yıkanıp temizlenir
Küçük küçük doğranır
Sonra limonlu ve hafif tuzlu bir su hazırlanır
Bu su tencereye sebzelerle birlikte doldurulur
Yarım saat kadar bekletildikten sonra tencere ateşe konur
15 dakika kadar kaynatılır
Enginar ve ötekiler, kaynamadan sonra çıkarılır, suları süzülür
Tencerenin suyu değiştirilir
Hafif tuzlu, hafif limonlu suda tekrar 15 dakika kadar pişirilir
Yenirken üzerine hafif tereyağı konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul