Konu
:
Etli Patates Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Patates Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Patates Yahnisi
Etli Patates Yahnisi Tarifi - Etli Patates Yahnisi Nasıl Yapılır - Etli Patates Yahnisi Malzemeleri
Etli Patates Yahnisi
500 gr
kemiksiz dana pirzola
8 dal fasulye otu
600 gr
çalı fasulye
800 gr
taze patates
1 adet soğan
30 gr
tereyağı
20 gr
un
250 gr
krema
Muskat
Tuz
Biber
4 dal fasulye otunu yıkayıp temizleyin
Pirzolayı ve fasulye otlarını kısık ateşte 30 dakika pişirin
Fasulyeleri 1/2 cm
büyüklüğünde verev parçalara kesin
Üstü kapalı olarak bir kenarda bekletin
Yıkanmış patatesleri
4'e kesin ve tenceredeki soğuk suyun içinde bekletin
Soğanı küçük küp doğrayın
Etleri suyun içinden çıkarın, 500 ml
suyu bir kaba koyup ayırın
Tereyağını kızdırdıktan sonra soğanları kavurun
Unu serpin ve kısa bir süre daha kavurun
500 ml
haşlama suyunu ve kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın
Bolca muskat ekin
Tencereye, patatesleri ilave edin ve 15 dakika pişirin
Fasulye otlarının yapraklarını ince kıyın, fasulyelerle patateslere ekleyin ve 12-15 dakika daha pişirin
Etleri küp doğrayıp yahniye katın
Gerekiyorsa tuz, biber ve muskat ile tatlandırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul