Konu
:
Elmalı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Hindi
Elmalı Hindi Tarifi - Elmalı Hindi Yapılışı - Elmalı Hindi Nasıl Yapılır - Elmalı Hindi Malzemeleri
Malzemeler:
4 dilim ince hindi bifteği
400 gram iç bezelye
1 demet maydanoz
1 adet elma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz karabiber
1 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
Soğanları soyup küçük küp şeklinde doğrayın
Elmaları yıkayıp kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp şeklinde doğrayın
Elma ve soğanları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun
Tuz ve karabiberler tatlandırın
Maydanozu ayıklayın, kıyın ve elmalı karışıma ekleyin
Elmalı karışımı etlerin üzerine sürün
Daha sonra etleri ikiye katlayıp, kenarlarından kürdan ile tutturun
Sıvı yağı bir tavada kızdırın, etlerin her iki tarafını 5 dakika süreyle kızartın
Biraz sıcak su ilavesiyle 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin
Bezelyeleri kaynar tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın ve süzün
Servis tabağına tavuk etini, haşlanıp tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ilave edilmiş bezelye garnitürünü yerleştirin
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul