Konu
:
Piliç Izgara 2
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Izgara 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Izgara 2
Piliç Izgara Tarifi - Piliç Izgara Yapılışı - Piliç Izgara Nasıl Yapılır - Piliç Izgara Malzemeleri
1/2 piliç
1/2 fincan zeytlnyağı
Tuz
Usulüne uygun şekilde iyice temizlenen piliç et tokmağı ile dövülüp yassılaştırıhr
Sonra da zeytinyağı ile yağlanır
Piliç iki saat kadar sonra çok harlı olmayan odun kömürü ateşinin üzerindeki ızgaraya, ızgaranın telleri de yağlandıktan sonra konur
Bir tarafı iyice kızardıktan sonra öbür tarafı çevrilerek kızartılır
Kızartma sırasında pilicin üzeri bir tencere kapanı ile örtülmelidir
Piliç ızgarada 10-15 dakikadan fazla bırakılmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul