Konu
:
Kuru Patlıcan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Patlıcan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi - Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır - Kuru Patlıcan Dolması Malzemeleri
Kuru Patlıcan Dolması (Diyet)
MALZEMELER
10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
200 gr yeşil mercimek
100 gr iri bulgur
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı nar ekşisi
4 diş dövülmüş sarımsak
100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nane
Karabiber
YAPILIŞI
Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın
Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir)
Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin
Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz
Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin
Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul