Konu
:
Naneli Yoğurtlu Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Yoğurtlu Piliç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Yoğurtlu Piliç
Naneli Yoğurtlu Piliç Tarifi - Naneli Yoğurtlu Piliç Yapılışı - Naneli Yoğurtlu Piliç Nasıl Yapılır - Naneli Yoğurtlu Piliç Malzemeleri
MALZEMELER
4 adet piliç göğsü
1 tatlı kaşığı bal
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet taze nane
Yeterince tuz biber
Temizlenmiş ve kemiksiz hale getirilmiş piliç göğsünü keskin bir bıçak ile yatık bir şekilde dilimleyin
Bunların üzerine bıçağın sırtıyla hafifçe vurarak inceltin
Derin bir kabın içine limon suyunu, 1 tatlı kaşığı balı, çırpılmış yoğurdu iyice karıştırın
Tuz ve biberini de ilave ettikten sonra, bir demet taze naneyi çok ince dilimleyin
Bu nanelerin de yarısını sosun içine ilave edip, bir kez daha karıştırın ve 10 dakika dinlendirin
Daha sonra ince dilimlenmiş tavuk göğüslerini bu sosun içine koyup, buzdolabında 1 saat dinlendirin
Bu marine işlemini tamamladıktan sonra yağsız bir tavanın içinde, tavuk göğüslerinin her iki tarafını da 3-4 dakikayı geçmeksizin pişirip, servise hazır hale getirin
KALORİ DEĞERLERİ / Bir porsiyonda; Yağ oranı: 5
2 gr
Kolesterol: 5
Selçuk Kuzu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul