Konu
:
Sebzeli Pirinç Tava
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Pirinç Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Pirinç Tava
Sebzeli Pirinç Tava Tarifi - Sebzeli Pirinç Tava Yapılışı - Sebzeli Pirinç Tava Nasıl Yapılır - Sebzeli Pirinç Tava Malzemeleri
1/2 adet küçük soğan
20 gr
margarin
50 gr
esmer pirinç
1 adet biber
75 gr
pırasa
100 gr
kabak
1 adet havuç
Maydanoz
20 gr
light yoğurt
20 gr
rendelenmiş parmesan
Tuz
Karabiber
Soğanı soyun ve ince doğrayın
10 gr
margarini tencerede eritin ve soğanı kavurun
Pirinci ekleyin
Bir tutam tuz ve 125 mi
su ilave edin
Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte ortalama 15 dakika pişirin
Biberi yıkayıp ikiye bölün
Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küp doğrayın
Pırasayı uzunlamasına ikiye bölüp ince halkalar halinde doğrayın
Kabağı yıkayın, havucu temizleyin ve ikisini de küçük doğrayın
Kalan margarini yapışmaz yüzeyli bir tavada eritin
Sebzeleri kavurduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 10 dakika pişirin
Tuz ve karabiber serpip kıyılmış maydanoz ekleyin
Yoğurt ve parmesan peynirini karıştırın ve sebzelere katın
Pirinci servis tabağına alın
Sebzelerle süsleyip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul