Konu
:
Tavuklu Kabak Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kabak Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kabak Güveç
Tavuklu Kabak Güveç Tarifi - Tavuklu Kabak Güveç Yapılışı - Tavuklu Kabak Güveç Nasıl Yapılır - Tavuklu Kabak Güveç Malzemeleri
2 adet soğan
3 adet kabak
200 gramtavuk eti
2 adet sivribiber
2 adet domates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 adet soğanı doğrayın 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun
Üzerine doğranmış tavuk etlerini koyup 5 dakika pişirin
Domatesi ve sivribiberi de irice doğrayıp tavukların üzerine koyun
Sonra üzerine sarımsak, tuz karabiber ilave edip ocaktan alın
Kabakların içlerini oyun ve tavuklu harcı bölüştürün
Bu harcı kabakların içine yerleştirin
Güveç kabını yağlayın 1 adet soğanı irice doğrayıp tabanına yerleştirin ve kabakları üzerine dizin
1 çay bardağı su koyun
Sosu yapmak için tavaya yağı, unu koyup kavurun
Sütü ekleyin, karıştırarak koyulaştırın ocaktan alın
Tuz ile biberi serpin ve kabakların üzerine yerleştirin
200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin
Domateslerle süsleyip servis yapın
Elif Korkmazel
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul