Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcan Kulesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcan Kulesi



Tavuklu Patlıcan Kulesi Tarifi - Tavuklu Patlıcan Kulesi Nasıl Yapılır - Tavuklu Patlıcan Kulesi Malzemeleri




TAVUKLU PATLICAN KULESİ


3 bostan patlıcanı

8 dilim tavuk biftek

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

2 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ceviz içi

1 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı

5 diş sarımsak

Tuz

Süslemek için

Birkaç domates dilimi

2 yemek kaşığı konserve mısır tanesi


TAVUKLU PATLICAN KULESİ TARİFİ

Patlıcanların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin Süzüp kağıt havlu ile kurulayın Patlıcan dilimleri ve eti bir çay bardağı zeytinyağına bulayın Patlıcan ve etleri teflon tava ya da ızgarada iki taraflı kızartın Pesto sos için maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Sarımsakları soyun Maydanoz, dereotu, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı, ceviz ve antep fıstığını robotta püre halinde ezin Servis tabağına üç patlıcan dilimini aralarına et ilave ederek üst üste yerleştirin Üzerine hazırladığınız pesto sosu gezdirin Diğer patlıcan kulelerini de aynı şekilde hazırlayın Domates dilimi ve mısırla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla