Konu
:
Tavuklu Patlıcan Kulesi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Patlıcan Kulesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Patlıcan Kulesi
Tavuklu Patlıcan Kulesi Tarifi - Tavuklu Patlıcan Kulesi Nasıl Yapılır - Tavuklu Patlıcan Kulesi Malzemeleri
TAVUKLU PATLICAN KULESİ
3 bostan patlıcanı
8 dilim tavuk biftek
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
5 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için
Birkaç domates dilimi
2 yemek kaşığı konserve mısır tanesi
TAVUKLU PATLICAN KULESİ TARİFİ
Patlıcanların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin
Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin
Süzüp kağıt havlu ile kurulayın
Patlıcan dilimleri ve eti bir çay bardağı zeytinyağına bulayın
Patlıcan ve etleri teflon tava ya da ızgarada iki taraflı kızartın
Pesto sos için maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın
Sarımsakları soyun
Maydanoz, dereotu, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı, ceviz ve antep fıstığını robotta püre halinde ezin
Servis tabağına üç patlıcan dilimini aralarına et ilave ederek üst üste yerleştirin
Üzerine hazırladığınız pesto sosu gezdirin
Diğer patlıcan kulelerini de aynı şekilde hazırlayın
Domates dilimi ve mısırla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul