Konu
:
Kuskus Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kuskus Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı Tarifi - Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır - Kuskus Pilavı Malzemeleri
Kuskus Pilavı (diyet)
Malzemeler:
2 adet kuru soğan
2 su bardağı kuskus
Yarım su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
2 su bardağı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulmuş soğanlara suyu ve tuzu ekleyin
Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin
3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin
Kuskus pilavını ateşten alın
5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin
Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun
Kuskus pilavına ilave edin
Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul