Yalnız Mesajı Göster

Kuskus Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuskus Pilavı



Kuskus Pilavı Tarifi - Kuskus Pilavı Nasıl Yapılır - Kuskus Pilavı Malzemeleri


Kuskus Pilavı (diyet)


Malzemeler:

2 adet kuru soğan

2 su bardağı kuskus

Yarım su bardağı kuş üzümü

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

2 su bardağı su

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:

Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun Kavrulmuş soğanlara suyu ve tuzu ekleyin Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kuskus pilavını ateşten alın 5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun Kuskus pilavına ilave edin Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla