Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Rezene

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Rezene



Mercimekli Rezene tarifi - Mercimekli Rezene yapılışı - Mercimekli Rezene malzemeleri

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

2 adet büyük boy rezene (dörde bölünmüş)

1 çorba kaşığı su

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 kg domates (rendelenmiş)

1 çorba kaşığı mercanköşk (taze, ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı kekik (taze, ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı fesleğen yaprağı (taze, ince kıyılmış)

1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)

1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı un

2,5 su bardağı süt

60 gr cheddar peyniri (rendelenmiş)

Yapılışı:


Mercimeklerin üzerine 3 parmak çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte

kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıncaya

kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün

Rezenelerin de üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, kısık ateşte 15

dakika pişirip, süzün



Yağsız tavaya su, soğan ve sarmısağı koyun, kısık ateşte karıştırarak,

soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin

Domates, mercanköşk, kekik, fesleğeni ekleyin, kısık ateşte üstü açık

olarak 15 dakika pişirin

Mercimekleri ilave edip, harmanlayın

Hazırladığınız harcın yarısını 2

5 litrelik fırın kabına yayın, üzerine rezeneleri yerleştirip, kalan

mercimekli harcı yayın

Isıtılmış tereyağına karıştırarak unu katın, kısık ateşte karıştırmaya

devam ederek un sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurun

Ateşten alın, karıştırarak ve yavaş yavaş sütü ilave edin

Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek sos koyulaşıncaya kadar pişirin ve

kaşar peyniri ekleyip, mercimeklerin üzerine gezdirin

En üste ekmek kırıntısı ve peyini serpip, önceden ısıtılmış 180 derece

fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla