Yalnız Mesajı Göster

Ispanak Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanak Haşlama



Malzemeler


150 gr ıspanak

1 kaşık zeytinyağı

1/2 kaşık tereyağı

4 bardak su


Yapılışı


Ispanak, kökleri bıçakla kesilip ayıklanarak temizlenir Bol suda yıkanır Bir tencereye konulan su kaynatıldıktan sonra ıspanaklar kesilmiş parçalar halinde içine atılır 20 dakika kadar kaynatılır

Ispanaklar tencereden çıkarılır, suları süzülür Tencerenin suyu dökülür Tencereye yarım kaşık tereyağı konularak eritilir, hafif kızdırıldıktan sonra yeniden su konur Su kaynamaya başlayınca ıspanaklar boca edilir 20 dakika kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla