Yalnız Mesajı Göster

PERUSARI ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PERUSARI ÇORBASı



MALZEMELER


1/2 yağsız kıyma

havuç

patates

1 yumurta

pirinç

et suyu veya 1 tablet et su

1 adet soğan,

tuz

karabiber

HAZIRLANIŞI


Kıymanın içine soğan rendeleyin Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın Tuzu ve et su tableti de atın Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatınBiraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla