Yalnız Mesajı Göster

Acılı Buğday Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Buğday Çorbası



Acılı Buğday Çorbası Tarifi




Acılı lezzetlerden ve tahıl ürünlerinden hoşlananlar için acılı buğday çorbası Baharatlarla aroması artırılmış, soğuk algınlıklarına karşı doğal koruyucu nitelikte

Acılı Buğday Çorbası

Buğday Çorbası

Malzemeler,


1 su bardağı buğday

1,5 Yemek kaşığı salça

1 Adet orta boy kuru soğan

1 Adet acı sivri biber

1 Çay bardağı kuru nane

1/2 Tatlı kaşığı pul biber

Karabiber

Kuru nane

6 Su bardağı su

Hazırlanışı,


Buğdayı bir gece önceden suda bekletin

Soğanı küp küp doğrayıp salça ve sıvı yağ ile birlikte kavurun

Üzerine 6 Su bardağı su ilave edip 15 dakika kadar kaynamaya bırakın

Sivri biberi ince ince kıyın ve tencereye ilave edin

Bir gece önceden beklettiğiniz buğdayları süzün ve tencereye ekleyin

Tüm baharatları da ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin

Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirip çorba kaselerine alın

Üzerini kuru nane ile süsleyip servis edin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla