Konu
:
Limonlu Balık Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Balık Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Balık Çorbası
Balık çorbası-limonlu balık çorbası -çorba tarifleri
=malzemeler=
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
250 g balık eti (beyaz renkli)
60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
6 ince limon dilimi
=hazırlanışı=
Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın
Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin
Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın
Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin
Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul