Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Balık Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Balık Çorbası



Balık çorbası-limonlu balık çorbası -çorba tarifleri

=malzemeler=


2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

250 g balık eti (beyaz renkli)

60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

6 ince limon dilimi


=hazırlanışı=



Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla