Konu
:
Aşotlu Etli Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aşotlu Etli Çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşotlu Etli Çorbası
Aşotlu Etli Çorbası - Aşotlu Etli Çorbası Tarifi
Malzemeler:
* 150 gr
kuzu eti
* 1 soğan
* 1 patates
* 2 havuç
* su
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 3 çorba k
un
* tuz
Üzeri için:
* 1 çorba k
tereyağı
* aşotu
* taze sarımsak
Hazırlanışı:
Eti sıvıyağda yüksek ateşte kavurun
Daha sonra altını kısıp üzerine soğanı ekleyin
Bir süre kavurduktan sonra suyunu vererek kaynamaya bırakın
Etler pişmeye başlayınca üzerine küp doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyerek bir süre daha pişirin
Dİğer tarafta terbiyesi için 1 kase yoğurt ve unu karıştırın
Üzerine biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açın
Daha sonra üzerine çorbadan biraz sıcak su ekleyip çırpın
Terbiyeyi çorbaya ekleyeerk bir süre daha kaynatın
Bu arada aşotunu doğrayarak tereyağında kavurun
Çorbanın üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul