Konu
:
Miso çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Miso çorbası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Miso çorbası
Miso çorbası tarifi - Miso çorbası yapilisi
Yarım litre su
orta havuç, 2şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
Yarım patlıcan
eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu
Yapılışı
Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın
Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın
Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece
1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz
(Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir
Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
Misodan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır
Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin
Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin
Çorbanız servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul