Yalnız Mesajı Göster

BOLU TARHANA ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BOLU TARHANA ÇORBASı



MALZEMELER


100 gr yağsız kıyma

150 gr köy tarhanası

1 adet iri domates

1 çorba kaşığı tereyağ

2 kg et suyu veya su

tuz



HAZIRLANIŞI


Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatınKüçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla