Konu
:
K.HISAR TAZE FASULYE ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
K.HISAR TAZE FASULYE ÇORBASI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
K.HISAR TAZE FASULYE ÇORBASI
MALZEMELER
Yarım kilo taze fasulye
Bir baş soğan
4 iri domates
1/2 bardak bulgur
İsteğe göre parça et
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp üç veya dört parçaya kırın
Yıkadığınız fasulyeyi haşlanmak üzere tencerede kaynamış olan suya atın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin
Bu arada başka bir tencerede (isteğe göre et de konulabilir) yağı eritin ve küçük küçük doğranmış soğanları iyce pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra bunun üzerine soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri atın
Domates pişene kadar bekleyip üstüne haşlanmış fasulyeleri suyu ile ilave edin
Tencerenin ağzı taşmayacak kadar sıcak su ve tuzunuda ilave edin
Kaynamaya başlayınca, ayıklayıp yıkadığınız bulguru da tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dak
sonra ateşten alın
Çorbanız hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul