Yalnız Mesajı Göster

K.HISAR TAZE FASULYE ÇORBASI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

K.HISAR TAZE FASULYE ÇORBASI



MALZEMELER


Yarım kilo taze fasulye

Bir baş soğan

4 iri domates

1/2 bardak bulgur

İsteğe göre parça et

HAZIRLANIŞI


Fasulyeleri ayıklayıp üç veya dört parçaya kırın

Yıkadığınız fasulyeyi haşlanmak üzere tencerede kaynamış olan suya atın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edinBu arada başka bir tencerede (isteğe göre et de konulabilir) yağı eritin ve küçük küçük doğranmış soğanları iyce pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra bunun üzerine soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri atın Domates pişene kadar bekleyip üstüne haşlanmış fasulyeleri suyu ile ilave edin Tencerenin ağzı taşmayacak kadar sıcak su ve tuzunuda ilave edin Kaynamaya başlayınca, ayıklayıp yıkadığınız bulguru da tencereye ilave edin ve yaklaşık 10 dak sonra ateşten alın Çorbanız hazır

Alıntı Yaparak Cevapla