Konu
:
Arabaşı
Yalnız Mesajı Göster
Arabaşı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arabaşı
Arabaşı
Arabaşı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
6 su bardağı tavuk suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
3
5 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
* Hamur için; unu bir tencereye alın
Tuz serpip harmanlayın
3
5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın
Karışımı fırın tepsisine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın
* Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın
Kalan tavuk suyunu kaynatın
Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın
* Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin
Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın
Soğuk kış günlerinin eşlikçisi Arabaşı çorbası,
İç Anadolu'nun değişik illerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir
Bazı yörelerde kaynar sıcaklıktaki tavuk suyu ve hamur ayrı kaplarda masaya gelir
Tavuk suyu tabaklara paylaştırılır
Bir kaşık hamur alınır ve tavuk su ile birlikte yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul