Yalnız Mesajı Göster

Ekşili Arabaşı Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Arabaşı Çorbası



Arabaşı Çorbası - Ekşili Arabaşı Çorbası Tarifi - Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır - Ekşili Arabaşı Çorbası Hakkında

Malzemeler


Yarım su bardağı un

Bir buçuk su bardağı su

1 adet tavuk budu veya tavuk göğsü

7 su bardağı tavuk suyu

3 çorba kaşığı un

Yeteri kadar tuz, karabiber

3 çorba kaşığı koruk ekşisi

2 çorba kaşığı domates salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet kurutulmuş kırmızı biber

Yapılışı

UNU bir tavada sararana dek kavurun Soğutup, üzerine suyu ilave edin ve karıştırarak kaynatın Koyulaşınca bir tepsiye iki parmak kalındığında dökün ve ılıtın Ayrı bir yerde tavuk budunu veya göğsünü bir tencerede 7 su bardağı su ile pişirin Pişmeye yakın tuzunu ayarlayın Pişen tavukları tencereden alıp, etini ince ince didikleyin Kalan suyunu süzgeçten geçirerek, bir başka tencereye aktarın Tencereyi ocağa alıp, kaynamaya bırakın Bir kaseye 3 çorba kaşığı unu alın ve sulandırın Kaynayan tavuk suyuna yavaş yavaş sulandırılmış unu akıtın Koyulaşana dek karıştırın Karabiber ve tuzunu ekleyin Çorbanın inmesine yakın koruk ekşisini, parçalanmış tavuk etlerini ilave edip, bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın Bir tavada zeytinyağını kızdırın Salçayı ekleyip, 2-3 dakika kavurun Kuru kırmızı biberi közleyip, elle parçalayın Bir servis tabağına, daha önce tepsiye yaydığınız hamurdan kaşıkla parçalar alın Üzerine sıcak çorbadan dökün Üzerine kavrulmuş salçayı gezdirin En son olarak közlenip, parçalanmış kırmızı biberden ekleyip, sıcak olarak servis yapın


Ayşegül Tünaydın / Denizli Yöresi

Alıntı Yaparak Cevapla